Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

Before This Is Over

Този месец предлагаме на вниманието ви един смразяващ и неочаквано актуален постапокалиптичен трилър: „Before This Is Over” на австралийката Аманда Хики. В условията на реална пандемия и социална изолация читателят може особено силно да почувства клаустрофобичната атмосфера на заплахата, описана в романа. Отличен избор за любителите както на напрегнатия съспенс, така и на неподправения драматизъм на сложните семейни отношения.

Действието се развива в тихо предградие на Сидни. Героинята Хана има любящ съпруг и двама малки синове. Привидно животът е подреден и тече по предвидимото си русло. По света обаче се е появила непозната болест, която бавно приближава дома на Хана: отначало са само няколко случая, после изведнъж стават десетки и стотици. А след това хората започват да умират. Хана следи случващото се и отдавна подготвя дома си за дълга изолация и блокада, въпреки недоверието на околните, които не смятат, че се случва нещо кой знае колко страшно. Когато градът бива поставен под карантина обаче, единственото спасение е зад стените на собствения дом. Скоро електричеството, водата и храната се превръщат в лукс, а всеки съсед – в заплаха. Хана трябва да се бори за живота си и за оцеляването на семейството. Дали е възможно и докъде е готов да стигне човек, за да защити децата си?

Аманда Хики е родена в Сидни и живее в Австралия през почти целия си живот. След 2000 година се мести в Канада, където се оказва в центъра на разпространението на SARS през 2002 година в Торонто и решава рано или късно да напише роман за оцеляването на едно семейство по време на епидемия. Днес Аманда живее в Канада със съпруга си и двете си деца. Занимава се професионално с писане.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur