Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Before This Is Over

Този месец предлагаме на вниманието ви един смразяващ и неочаквано актуален постапокалиптичен трилър: „Before This Is Over” на австралийката Аманда Хики. В условията на реална пандемия и социална изолация читателят може особено силно да почувства клаустрофобичната атмосфера на заплахата, описана в романа. Отличен избор за любителите както на напрегнатия съспенс, така и на неподправения драматизъм на сложните семейни отношения.

Действието се развива в тихо предградие на Сидни. Героинята Хана има любящ съпруг и двама малки синове. Привидно животът е подреден и тече по предвидимото си русло. По света обаче се е появила непозната болест, която бавно приближава дома на Хана: отначало са само няколко случая, после изведнъж стават десетки и стотици. А след това хората започват да умират. Хана следи случващото се и отдавна подготвя дома си за дълга изолация и блокада, въпреки недоверието на околните, които не смятат, че се случва нещо кой знае колко страшно. Когато градът бива поставен под карантина обаче, единственото спасение е зад стените на собствения дом. Скоро електричеството, водата и храната се превръщат в лукс, а всеки съсед – в заплаха. Хана трябва да се бори за живота си и за оцеляването на семейството. Дали е възможно и докъде е готов да стигне човек, за да защити децата си?

Аманда Хики е родена в Сидни и живее в Австралия през почти целия си живот. След 2000 година се мести в Канада, където се оказва в центъра на разпространението на SARS през 2002 година в Торонто и решава рано или късно да напише роман за оцеляването на едно семейство по време на епидемия. Днес Аманда живее в Канада със съпруга си и двете си деца. Занимава се професионално с писане.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo