Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

За нас

Кои сме ние

Агенция „Антея” е основана през 1992 година и от тогава успешно работи и се развива в полето на книгоиздаването и TV и лицензирането в България. Основният й офис е в София.
Собственик и директор е Каталина Събева. Тя е работила 9 години като редактор преводна литература в Издателство “Галактика” и като преводач на художествена литература от английски език, след което създава и ръководи Агенция “Антея”.
Златка Миронова е агент. Тя е магистър по литература, работила е като преподавател по литература и английски език и като преводач на художествена литература от английски език, преди да се присъедини към Агенция “Антея”.

Кого представляваме

В момента агенцията си партнира с над 50 литературни агенции и книгоиздателства от САЩ, Обединеното кралство, Германия и Русия, голяма част от които представлява изключително за България, Македония и Албания. Между тях са: Writers House, Knopf Doubleday, Viking, Penguin Press, Dutton/NAL/SIGNET, InkWell Management, Farrar, Strauss & Giroux, Henry Holt, Regal Literary, Blake Friedmann Agency, Darley Anderson Agency, Aitken Alexander Associates, Hay House, Perseus Books Group, Harvard Business Review Press, John Wiley & Sons, Headline Books, Hodder & Stoughton, Orion Publishing Group, Hamlyn, Godsfield Press, Little Brown Book Group UK, Piatkus, Miles Kelly Publishers, Harper Collins Children’s Books, Gustav Lubbe Verlag, Eksmo Publishers, Руссия, Агентство Культура и Образование, Русия; ФТМ, Русия, FISCHER Verlag, ARENA Verlag. За повече информация вижте секция ПАРТНЬОРИ.

Какъв е предметът и обемът на нашата работа

Агенцията представлява богата палитра от автори и жанрове – художествена и научно-популярна литература от всички области, бизнес книги, детска литература, художествена и илюстрирана, справочници и учебници. Работи активно с над 90 български и македонски издателства. За 25-те години на своето съществуване агенцията е договорила над 5 000 лиценза за превод и издаване или копродукция на книги за местния пазар. Уредените от нас брой лицензи на годuна надминават 250.
TV лицензиране. Дейността на агенцията включва също лицензиране на чужди TV програми на най-големите телевизионни канали в България. Тук тя работи с продуценти от Германия, USA и UK, и най-големите ефирни и национални кабелни телевизии.

Нашето кредо

Дългосрочните и коректни взаимоотношения с нашите клиенти и партньори са основен приоритет в работата на агенцията. Постоянната информираност, умението да се предложи точната книга на точното издателство и изкуството да водим преговори са нашите главни предимства. Основна цел за нас винаги е била да синхронизираме успешно всички интереси, така че желаният лиценз да стане възможен и всички страни да бъдат доволни от него в перспектива.
Книгата е особен вид стока, която се променя с времето. Отношението към нея също се променя. Идват нови поколения читатели, изкушени от новите технологии, с по-различни изисквания и вкусове. Агенция „Антея” е отлично позиционирана на пазара, така че да може успешно да служи на интересите на книгоиздатели с най-разнородни профили, но винаги в името на добрата книга и нейните верни почитатели и рицари.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo