Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

The Anxiety Toolkit

„The Anxiety Toolkit” от американката доктор Алис Бойс е наръчник с една основна цел: да бъде практичен. Тревожността и производните от нея разстройства – физически и ментални – нарушават нормалния ритъм на живот на милиони хора по света. „The Anxiety Toolkit” залага на достъпния и силно успокояващ делови тон, който помага на читателя да разпознае проблема си, да се отърси от парализиращия страх пред него и да предприеме конкретни, постъпателни и методични действия за преодоляването му.

„The Anxiety Toolkit” започва с представяне на природата и произхода на феномена „тревожност”, с най-разпространените негови симптоми и здравословните проблеми, до които може да доведе. Доктор Бойс застъпва тезата, че проблемът не се корени в самата тревожност, а в склонността на човешкото съзнание да остава в плен на реални и съчинени страхове толкова дълго, че започва да ги смесва с обективната реалност и няма сила самостоятелно да се откъсне от този омаьосан кръг. После авторката се заема да помогне на читателя , предлагайки алгоритъм за пълното преодоляване на тези страхове. В последната глава доктор Бойс очертава възможните „препъникамъни” пред човека, овладял тревожността: точките, в които има опасност отново да хлътне в нея. Авторката не пропуска да даде и ценни съвети за постигане на вътрешен емоционален баланс, който насърчава спокойното и рационално мислене и държи тревожността настрана.

Доктор Алис Бойс психотерапевт, специалист по емоционална интелигентност, блогър и автор за списание „Psychology Today”.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur