Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Anxiety Toolkit

„The Anxiety Toolkit” от американката доктор Алис Бойс е наръчник с една основна цел: да бъде практичен. Тревожността и производните от нея разстройства – физически и ментални – нарушават нормалния ритъм на живот на милиони хора по света. „The Anxiety Toolkit” залага на достъпния и силно успокояващ делови тон, който помага на читателя да разпознае проблема си, да се отърси от парализиращия страх пред него и да предприеме конкретни, постъпателни и методични действия за преодоляването му.

„The Anxiety Toolkit” започва с представяне на природата и произхода на феномена „тревожност”, с най-разпространените негови симптоми и здравословните проблеми, до които може да доведе. Доктор Бойс застъпва тезата, че проблемът не се корени в самата тревожност, а в склонността на човешкото съзнание да остава в плен на реални и съчинени страхове толкова дълго, че започва да ги смесва с обективната реалност и няма сила самостоятелно да се откъсне от този омаьосан кръг. После авторката се заема да помогне на читателя , предлагайки алгоритъм за пълното преодоляване на тези страхове. В последната глава доктор Бойс очертава възможните „препъникамъни” пред човека, овладял тревожността: точките, в които има опасност отново да хлътне в нея. Авторката не пропуска да даде и ценни съвети за постигане на вътрешен емоционален баланс, който насърчава спокойното и рационално мислене и държи тревожността настрана.

Доктор Алис Бойс психотерапевт, специалист по емоционална интелигентност, блогър и автор за списание „Psychology Today”.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo