Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

Staying Alive in Toxic Times

Този месец ви предлагаме един чудесен long-seller от жанра на наръчниците за здраве, хранене и дълголетие. „Staying Alive in Toxic Times” e новото заглавие на известната английска лекарка и нутриционистка доктор Джени Гудман. Фокусът на наръчника е как да запазим здравето си и оптималните си нива на жизнена енергия на фона на силно токсичната среда, в която живеем, и храна, с която се храним.

Съветите за правилно хранене и здравна профилактика са безброй; това затруднява ориентацията н тях и често тази трудност отказва хората, които желаят да живеят по-здравословно. В наръчника си доктор Гудман залага на яснотата на съветите и тяхната практичност. Методично са посочени витамините и добавките, с които да обогатим менюто си през всеки от четирите сезона, начините да ограничим въздействието на замърсяването на околната среда върху организма и стратегиите, които да прилагаме, за да се храним възможно най-пълноценно с местни и сезонни продукти.

Целта на книгата е да се посочи на читателите пътят към изграждането на стабилни и – най-важното – дългосрочни навици за правилно хранене и пълноценна грижа за тялото. Само така, твърди доктор Гудман, можем да се надяваме да запазим възможно най-дълго здравето и силите си в днешния просмукан от отрови свят.

Доктор Джени Гудман е лекар, живее и работи в Лондон. Има частна медицинска практика, специалист е по здравословно хранене и детоксикация на организма.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur