Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Staying Alive in Toxic Times

Този месец ви предлагаме един чудесен long-seller от жанра на наръчниците за здраве, хранене и дълголетие. „Staying Alive in Toxic Times” e новото заглавие на известната английска лекарка и нутриционистка доктор Джени Гудман. Фокусът на наръчника е как да запазим здравето си и оптималните си нива на жизнена енергия на фона на силно токсичната среда, в която живеем, и храна, с която се храним.

Съветите за правилно хранене и здравна профилактика са безброй; това затруднява ориентацията н тях и често тази трудност отказва хората, които желаят да живеят по-здравословно. В наръчника си доктор Гудман залага на яснотата на съветите и тяхната практичност. Методично са посочени витамините и добавките, с които да обогатим менюто си през всеки от четирите сезона, начините да ограничим въздействието на замърсяването на околната среда върху организма и стратегиите, които да прилагаме, за да се храним възможно най-пълноценно с местни и сезонни продукти.

Целта на книгата е да се посочи на читателите пътят към изграждането на стабилни и – най-важното – дългосрочни навици за правилно хранене и пълноценна грижа за тялото. Само така, твърди доктор Гудман, можем да се надяваме да запазим възможно най-дълго здравето и силите си в днешния просмукан от отрови свят.

Доктор Джени Гудман е лекар, живее и работи в Лондон. Има частна медицинска практика, специалист е по здравословно хранене и детоксикация на организма.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo