Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

Superherbs

Вече знаем много за така наречените „суперхрани”, които набавят редки и полезни за здравето вещества. Наръчникът, който ви представяме сега, обаче информира и за безценните ползи от билките и подправките, открити и използвани от природната медицина от векове. Тези растения се оказват отлично средство за профилактика на най-опасните заболявания, за намаляване на нивата на ежедневния стрес, укрепване на имунната система и контрол на теглото. Техният деликатен ефект възстановява баланса на процесите в организма и неутрализира вредните влияния на съвременната среда. Затова напоследък наричат тези чудодейни растения „адаптогени”.
Наръчникът „Superherbs” е максимално ясен, достъпен и подреден. Съдържа двайсет кратки глави, всяка от които се спира на качествата на различна билка: куркума, лайка, босилек, плод от бъз, розмарин, джинджифил, коприва, шипки... Има и отделни глави за пчелния прашец и прополиса, както и за антиоксидантните китайски гъби – също добре познати на българския пазар продукти. Освен кратка историческа справка за произхода и използването на съответното растение в природната медицина, всяка глава предлага лесни и изпълними съвети за ежедневната й употреба от модерния, вечно зает човек, а именно рецепти със съответното растение – като подправка в ястия или като добавка в смутита, шейкове и дресинги. Не липсват и рецепти за домашно приготвени козметични продукти.
Авторката Рейчъл Ландън е наторупат, хербалист и експерт по холистично здраве. Занимава се и ирисодиагностика. Има кабинет в Северен Лондон. Повече за нея работата й прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur