Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

The Lost Flowers of Alice Hart

„The Lost Flowers of Alice Hart” e дебютният роман на австралийката Холи Ринглънд. Посрещнат е възторжено и от критика, и от читатели, като правата за него са лицензирани вече в 14 държави. Това е една от онези редки книги, които трудно се побират в границите на един жанр. Красиво написана история за това как травмата в живота на млада жена може да се превърне в източник на сила и мотивация да продължи напред, подчинявайки се само на своите собствени правила.
Деветгодишната Алис е принудена на напусне идиличния си дом на австралийския океански бряг, когато страшна трагедия сполетява семейството й. Грижите за момичето поема баба й. Тя, заедно с още дванайсет жени, напуснали по различни причини семействата си, притежава и управлява ферма, в която се отглеждат само цветя, присъщи на австралийската природа. Потънала в грижи за цветята, Алис расте и започва да мисли за бъдещето си.
Животът й обаче се преобръща отново, когато се оказва, че миналото крие още страшни тайни, а жените, които е възприемала като свое ново семейство, я предават. Алис напуска фермата и заживява дълбоко сред страшната красота на австралийската пустиня. Освен утеха, тя среща там и любовта в лицето на Дилън – харизматичен, но и опасен човек. Емоционалните бури следват една след друга, но дали пък тъкмо те не са нормалното състояние на човека и дали търсенето на покой не е само една илюзия?
Холи Ринглънд е родена и израснала в Австралия. Мести се в Англия през 2009, където става магистър по творческо писане в манчестърския университет. В момента пише докторската си дисертация по творческо писане в King’s College в Лондон. Особено интересното при тази авторка е, че тя е посещавала България неколкократно и в романа й има герои българи, които са тясно свързани със съдбата на главната героиня Алис.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur