Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Lost Flowers of Alice Hart

„The Lost Flowers of Alice Hart” e дебютният роман на австралийката Холи Ринглънд. Посрещнат е възторжено и от критика, и от читатели, като правата за него са лицензирани вече в 14 държави. Това е една от онези редки книги, които трудно се побират в границите на един жанр. Красиво написана история за това как травмата в живота на млада жена може да се превърне в източник на сила и мотивация да продължи напред, подчинявайки се само на своите собствени правила.
Деветгодишната Алис е принудена на напусне идиличния си дом на австралийския океански бряг, когато страшна трагедия сполетява семейството й. Грижите за момичето поема баба й. Тя, заедно с още дванайсет жени, напуснали по различни причини семействата си, притежава и управлява ферма, в която се отглеждат само цветя, присъщи на австралийската природа. Потънала в грижи за цветята, Алис расте и започва да мисли за бъдещето си.
Животът й обаче се преобръща отново, когато се оказва, че миналото крие още страшни тайни, а жените, които е възприемала като свое ново семейство, я предават. Алис напуска фермата и заживява дълбоко сред страшната красота на австралийската пустиня. Освен утеха, тя среща там и любовта в лицето на Дилън – харизматичен, но и опасен човек. Емоционалните бури следват една след друга, но дали пък тъкмо те не са нормалното състояние на човека и дали търсенето на покой не е само една илюзия?
Холи Ринглънд е родена и израснала в Австралия. Мести се в Англия през 2009, където става магистър по творческо писане в манчестърския университет. В момента пише докторската си дисертация по творческо писане в King’s College в Лондон. Особено интересното при тази авторка е, че тя е посещавала България неколкократно и в романа й има герои българи, които са тясно свързани със съдбата на главната героиня Алис.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo