Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

The Shadow List

„The Shadow List” е най-новият, четвърти поред трилър на американеца Тод Мос. Романите са свързани само от общия си герой – специалния агент Джъд Райкър. Събитията тук, както и предишните книги от поредицата, се завъртат около мащабен международен криминален заговор с изнудване, убийства и колосални парични потоци, които влияят на външнополитическите решения дори и най-могъщите държави.
Смеем се, когато в мейла ни попадне някое от онези спам-съобщения, обещаващо ни неочаквано богатство, като в замяна трябва да изпълним само някоя малка молба на изпращача. Смеем се и мислим: „Кой би се вързал на подобна глупост?” Реалността зад тези съобщения обаче е повече от сериозна – те са върхът на айсберга на дейността на сложна международна престъпна мрежа и в „The Shadow List” специалистът по овладяване на кризи към Държавния департамент Джъд Райкър се оказва забъркан в нейните тъмни дела.
Разследването започва като обикновен случай – млада бяла американка изчезва безследно в Лондон. Райкър поема задачата и скоро се озовава в сърцето на корупционен скандал на високо ниво в нигерийското правителство. По същото време съпругата на Райкър Джесика – агентка от ЦРУ – разследва интернационалните машинации на престъпен руски олигарх, известен с прякора Мечока. Без да знаят, съпрузите Райкър дръпват от двете страни криминалната нишка на един и същи случай, която ще ги отведе до смъртоносен водовъртеж, включващ пиратство, шантажи, шпионаж и кръв.
Тод Мос е старши сътрудник в Центъра за международно развитие и преподавател в университета „Джорджтаун”. Работил е в Световната банка, през 2007 и 2008 е бил заместник държавен секретар и е отговарял за връзките с африканските държави. Всичките предишни трилъри от поредицата за Джъд Райкър са свободни за България.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur