Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Shadow List

„The Shadow List” е най-новият, четвърти поред трилър на американеца Тод Мос. Романите са свързани само от общия си герой – специалния агент Джъд Райкър. Събитията тук, както и предишните книги от поредицата, се завъртат около мащабен международен криминален заговор с изнудване, убийства и колосални парични потоци, които влияят на външнополитическите решения дори и най-могъщите държави.
Смеем се, когато в мейла ни попадне някое от онези спам-съобщения, обещаващо ни неочаквано богатство, като в замяна трябва да изпълним само някоя малка молба на изпращача. Смеем се и мислим: „Кой би се вързал на подобна глупост?” Реалността зад тези съобщения обаче е повече от сериозна – те са върхът на айсберга на дейността на сложна международна престъпна мрежа и в „The Shadow List” специалистът по овладяване на кризи към Държавния департамент Джъд Райкър се оказва забъркан в нейните тъмни дела.
Разследването започва като обикновен случай – млада бяла американка изчезва безследно в Лондон. Райкър поема задачата и скоро се озовава в сърцето на корупционен скандал на високо ниво в нигерийското правителство. По същото време съпругата на Райкър Джесика – агентка от ЦРУ – разследва интернационалните машинации на престъпен руски олигарх, известен с прякора Мечока. Без да знаят, съпрузите Райкър дръпват от двете страни криминалната нишка на един и същи случай, която ще ги отведе до смъртоносен водовъртеж, включващ пиратство, шантажи, шпионаж и кръв.
Тод Мос е старши сътрудник в Центъра за международно развитие и преподавател в университета „Джорджтаун”. Работил е в Световната банка, през 2007 и 2008 е бил заместник държавен секретар и е отговарял за връзките с африканските държави. Всичките предишни трилъри от поредицата за Джъд Райкър са свободни за България.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo