Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

15.12.2014 - Уеб сериал по наша книга

На 12 Декември 2014г. в YouTube започна излъчването на уеб сериал по световния бестселър “Night School” на C. J. Dougherty. Това ще са кратки серии, чиито сценарий е адаптиран от самата авторка на книгата, а с филмирането са се заели Trailer de Films, които създават всички английски ‘book trailers’. Стилът е атрактивен, атмосферата леко готическа, а героите характерни и запомнящи се.
Всяка седмица в YouTube страницата на авторката: https://www.youtube.com/channel/UCgAX7Cx09842Zr_7Lc4jJzw ще бъде излъчван по един епизод. Само до момента тя има над 280 000 последователи. Трейлър на филма може да видите на следния линк:
http://www.cjdaugherty.com/2014/12/01/get-ready-web-series/

“Night School” e поредица от пет книги, описващи живота на Али Шеридън – гимназистка, която не се разбира с никого, нито със семейството си, нито с приятелите си и постоянно се забърква в неприятности. Осъзнали, че сами не могат да се справят с нея, родителите на Али я изпращат в Академията “Кимерия”, но това не е обикновен строг английски пансион за ултра-богати тийнейджъри. След смъртта на неин съученик Али започва да осъзнава, че училището и семейството й са замесени в нещо много по-голямо и мрачно, отколкото тя някога си е представяла. Защо родителите й я лъжат? Кои са враговете й? Тя трябва да реши на кого да се довери, за да намери отговорите.

Тази young adult поредица, преплитаща мистерия, любов, приключения и семейна драма е подходяща както за юноши, така и за всеки, който обича емоционалните и мистериозни сюжети. Книгата е лицензирана в 22 територии (все още не в България !!!), практически в цяла Европа и част от Азия, и оглавява teen класациите в Англия, Ирландия, Полша, Германия и Израел.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo