Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

THE LIGHT OF PARIS

„The Light of Paris” е новият роман на Елеанор Браун, насочен към женската аудитория на възраст 25-45 години. Написана с изключително уважение към личността на жената с нейните страхове и копнежи, книгата проследява съдбите на две героини, разделени от десетилетия и живели на различни континенти, но обединени от общия стремеж към свобода, себепознание и любов към живота.
Притисната от очакванията на родителите си, от строгостта на съруга си и от собствената си несамостоятелност, Маделин се бои да сложи край на нещастния си брак и води живот, какъвто никога не е искала.
В момент на пълно отчаяние обаче, тя напуска съпруга си и се връща в родния си дом в сърцето на американския Юг, където остава за лятото, въпреки че й се налага да се бори и с критиките на своята вечно недоволна майка. Сред отдавна забравените вещи в грамадната южняшка къща, Маделин попада на дневника на своята баба Марджи, останала в спомените й като далечен силует на елегантна, сдържана и достойна дама. Дневникът обаче разказва друго – в определен момент от живота си Марджи се опълчва на строгите традиции в семейството и заминава за Париж, където прекарва едно незабравимо лято: живее сама, пише, движи се в артистични среди и се влюбва в беден, но перспективен художник. Насърчена от прочетеното, Маделин постепенно успява да се отърси от сковаващите я страхове, поглежда с нови очи на родния си дом – красив, старинен и изпълнен със силата на жени от много поколения. Младата жена възражда у себе си любовта към рисуването, намира нови приятелки и среща един млад готвач, който й напомня, че освен тялото, човек трябва да храни и сърцето си.
Родена във Вашингтон, днес Елеанор Браун живее в Денвър, занимава се професионално с писане и води семинари и курсове за млади автори. Повече информация за нея можете да прочетете на САЙТА й.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo