Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Ithaca

Базиран върху легендата за пътешествията на Одисей, този вълнуващ исторически роман разказва историята на прочутия герой, но от друга гледна точка – тази на неговия син Телемах.
Объркано от противоречивите истории, които се разказват за баща му, младото момче отчаяно се опитва да спаси честта на семейството си и да опази семейното наследство. Натоварен с твърде тежки за неговите рамене задължения, Телемах решава да напусне родния дом и да потърси истината за баща си. Пътуването се оказва изпълнено с много премеждия, в които от момче той се превръща в силен мъж, готов да защити царството на баща си. Итака е връзката между бащата и сина, и двамата пътешественици, и двамата напуснали родния дом, но и обединени в съдбата си и в бъдещето си от него.  
Романът е отлично четиво за ценители на класическите сюжети. Майсторски написан, едновременно придържайки се към Омировата „Одисея” и същевременно оттласквайки се от нея, чрез един напълно нов разказ, романът на Дилън е отлично приет от критиката и вече е лицензиран на няколко езика.
Патрик Дилън е писател и архитект. Автор е на 7 книги, като сам разказва, че още от ученик е впечатлен от историята на Одисей и че по време на многократните му пътувания из Гърция се е родила идеята за написването на „Итака”. Дилън живее със семейството си в Лондон.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo