ORIGINALS

Първата част от книгата е насочена към самите автори на нови и оригинални идеи. Грант им показва как да отстояват себе си, как да се преборят с груповото мислене и да се опълчат на остарелите непродуктивни традиции; как да осъществяват новите идеи и практики, без да рискуват постигнатото до момента.
Втората част на книгата е насочена към лидерите, които трябва да се научат как да разпознават продуктивната идея, да сформират екип, който да я осъществи, да изберат подходящ момент за нови действия. Книгата дава възможност на читателя да почерпи от опита на успешни хора от различни сфери: предприемачи, анализатори, милиардери, бизнес лидери, финансови съветници и ред други, които не са се поколебали да отстояват идеите си и да се борят срещу наложеното мислене. С това тя носи допълнително вдъхновение.

ORIGINALS е изключително полезна книга и в личен план, която отваря очите на читателите за техните собствени възможности и показва по блестящ и аргументиран начин как да защитаваме идеите си и колко е важно да се борим с остарелите конвенции, които „спъват” развитието ни.

Адам Грант е признат за един от най-влиятелните международни бизнес автори и е сред 40-те най-добри бизнес преподаватели под 40 години в света. Първата му книга – Give and Take – е преведена на 27 езика, беше бестселър заглавие на New York Times и е обявена за една от най-добрите книги на 2013г. от Amazon, Apple, Financial Times, и Wall Street Journal. Авторът е консултант е на Google, the NFL, Merck, Goldman Sachs, Disney Pixar, ООН, Американската армия и флот.