Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

THE PECULIAR MIRACLES OF ANTOINETTE MARTIN

Родена с тежка форма на аутизъм, десетгодишната Антоанет Мартин никога не е изрекла и дума. Но това красиво и меланхолично дете, израснало в мълчание, има необикновена дарба. С допира на ръката си тя лекува всичко – увехнало цвете, птица със счупено крило, жена с артритни болки. Дарбата на Антоанет поставя под съмнение всички природни и физични закони. Но за тази помощ, която оказва на другите, Антоанет заплаща все по-висока цена. А към нея са насочени както доброжелателни, така и много коварни интереси. Нейната болест сближава отново майка й и леля й, които от години са отчуждени, но си прощават в името на спокойствието на Тони. Роуз се е посветила изцяло на грижите за болното си дете и не може да си позволи да се погрижи за себе си, а Лили осъзнава, че не може вечно да се страхува от странната си племенница. Двете жени са готови да жертват всичко, за да спасят необикновената Антоанет от лошите намерения на мощни социални кръгове.
Романът на Книпър е написан с дълбокото разбиране за това какво е чувството да си различен. Това е история за силата на майчината обич, за изборите, които правим, и готовността да се жертва всичко в името на детето. Дълбоко емоционалната история на Антоанет ни показва, че най-страшно е, когато не тялото, а душата боледува.
Стефани Книпър основава историята на собствения си опит в отглеждането на дете с тежки увреждания. Тя живее със семейството си в Кентъки. Това е първата й книга, която вече е лицензирана на 10 езика. Заради необикновената история, красивия език и силното послание, ние смятаме, че книгата има отличен потенциал на българския пазар.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo