Message Deleted

Днес ви представяме един нов трилър от всепризнатата майсторка на този жанр – К. Л. Слейтър. Тя вече има написани над двайсет трилъра, лицензирани на 13 езика, от които са продадени над 3,5 милиона екземпляра из целия свят. „Message Deleted“ е последната й книга. Тритърите на К. Л. Слейтър се отличават с напрегнат и интригуващ сюжет, множество вълнуващи обрати и съвършено неочакван финал.

Сафи е на много важна служебна среща, когато получава на мобилния си телефон няколко мистериозни, но много притеснителни съобщения от най-близката си приятелка Леона: „Сега не мога да говоря“, „Не ми пиши, нито ми звъни“, „Моля те, просто ела!“. Силно разтревожена, след срещата си тя се втурва към дома на Леона, където я заварва напълно спокойна. Съобщенията са изтрити от чата, а Леона твърди, че нито нещо се е случило, нито е писала на Сафи. Силно объркана, Сафи се прибира у дома, но пет часа по-късно същата нощ на вратата ѝ звъни полицията. Леона и малкият й син са изчезнали безследно, навсякъде из дома им има кръв, а Сафи се оказва последният човек, който ги е виждал живи. Младата жена попада под стриктното наблюдение на полицията, която я поставя в списъка със заподозрени по случая, но в същото време Сафи сама се опитва да разбере какво се е случило с приятелката й и скоро попада на следите на мащабна измама, за чието съществуване не е подозирала и чието разкриване може да й струва живота.

К. Л. Слейтър има бакалавърска степен по творческо писане и живее със съпруга си в малко селце в Нотингамшър, Англия. Занимава се професионално с писане и е авторка на повече от двайсет трилъра, както и няколко детски книги, които й носят световна слава и от двете страни на океана.