Yours in Books

Няма как в месеца на детския празник да не обърнем внимание на детска книжка: това е „Yours in Books“ от американската авторка Джули Фалатко с илюстрации от британския художник Гейбриъл Алборосо. Книжката е с обем от 40 страници, богато илюстрирана и предназначена за читатели и слушатели от 3- до 5-годишна възраст. Особено интересно е, че историята в книжката е поднесена в епистоларна форма – разказана е изцяло в писма, които двамата герои си разменят: един по-особен начин на общуване, за който на децата ще им е изключително интересно да научат.

Горската сова иска само едно – да я оставят на спокойствие да си чете. Това е любимото й занимание. Не й се нрави дори да ходи до книжарницата, защото така се налага да се среща с децата на горските обитатели, които само я ядосват. Затова тя се заема да общува с писма със собственика на горската книжарница – катеричката. Катеричката уважава желанието й и винаги й праща поръчаните книги, но постепенно двете се сприятеляват и совата разбира, че споделиш ли любимото си занимание с приятел, ще бъдеш още по-щастлив!

Интересната история и чаровните съвременни илюстрации учат децата на ценността на книгите и четенето, на важността на взаимното уважение, приятелството и обичта.

Джули Фалатко е опитна авторка на детски книжки. Живее в щата Мейн със съпруга си, четирите им деца и две кучета и е превърнала половината от семейния им дом в детска книжарница!

Гайбриъл Алборосо е аниматор и илюстратор с международна известност и огромен опит. Носител е на няколко награди за детска илюстрация от двете страни на океана. Живее в Източен Съсекс, Англия.