Picture Book Classics

Представяме на вашето внимание поредица от осем детски книги, обединени в серията Picture Book Classics – адаптации на класически детски романи за най-малките. Серията включва заглавията: „Книга за джунглата“, „Питър Пан“, „Островът на съкровищата“, „Алиса в страната на чудесата“, „Магьосникът от Оз“, „Шумът на върбите“, „Тайната градина“ и „Черният красавец“. Всяка книжка е богато илюстрирана с чудесни рисунки в класически стил, разбираеми и близки до децата. Състои се от по 24 страници и е насочена към най-младата аудитория от слушатели на 3-5 години.

На всяка страница илюстрациите доминират над текста – отлична възможност за родителите да обогатят времето, прекарано с детето, като доразказват историята, посочват подробности и насочват вниманието му съм към различни моменти от историята. Също така на всяка страничка има скрита картинка – различна за всяка книжка, която детето да открие, като в същото време подробно разглежда всички детайли от илюстрациите, разширявайки естетическото си възприятие. Самият текст е ясен, стегнат, сюжетът е лесен за проследяване.

Поредичката е отличен избор за четене преди сън. Тя не само запознава децата с прекрасни непреходни истории, но и помага на родителите с помощта на завладяващите въображението разкази да задълбочат връзката си с детето и неусетно да го въведат в магическия свят на книгите и четенето.