Summer Fridays

Представяме ви един оригинален, стилен и силно вълнуващ роман на младата американка Сюзън Риндел с хубавото заглавие „Летни петъци“. Умишлено заставаща встрани от най-масовия жанр на еротичните любовни романи, историята в „Summer Fridays“ е сладко-горчива и разкрива най-дълбоките и неподправени вълнения на младото влюбено сърце, което следва порива си независимо от обстоятелствата.

В началото на лятото на 1999 година в Ню Йорк младата Сойър се приготвя за три месеца горещини, четене на ръкописи за издателството, в което работи, и... самота. Годеникът й Чарлс е поел сериозен случай в адвокатската си кантора и му предстоят месеци на работа до късно и през почивните дни, при това в притеснителна близост с младата му колежка Кендра, която не е безразлична към него.

Неочаквано обаче на една от деловите вечери на кантората Сойър случайно се запознава с приятеля на Кендра – Ник, който се държи с нея възмутително обидно. Два дни по-късно, доволна, че повече никога няма да й се наложи да общува с него, Сойър с изнанеда открива в електронната си поща имейл от Ник с искрено извинение. Двамата започват да си пишат, а скоро и да разговарят дълго по телефона. Скоро става ясно, че Ник е сърдечен, съобразителен и отличен слушател, така че двамата със Сойър изключително се сближават, особено на фона на паралелната връзка, която Чарлс и Кендра си заформят в кантората.

Към края на лятото Ник и Сойър са дълбоко влюбени и вече живеят за редовните си срещи в петъчните вечери. Скоро обаче обстоятелствата ще се променят и двамата трябва да решат как искат да продължи връзката им – дали да се разделят и всеки да остане в познатата си неприемлива ситуация, или да скъсат с досегашните си половинки и да се впуснат в неизвестното.

Сюзън Риндел и професионална писателка на женски четива. Авторка е на четири романа, които са лицензирани на двайсет езика.