Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

A Wild and Heavenly Place

С удоволствие ви представяме и един богат и отлично написан исторически роман, чието действие се развива от двете страни на океана – в Шотландия и на Западния бряг на Америка в края на 19. век – „A Wild and Heavenly Place“ от Робин Оливейра. Заглавието е подходящо както за почитателите на красиви любовни истории, нака и за търсачите на увлекателни сюжети, приключения, пътувания и драматични обрати.

Героите на романа са коренни противоположности: младият Саймън Фидес живее в крайна бедност с малката си сестра в най-бедния район на Глазгоу и се бори с живота със зъби и нокти. Докато Хейли Макинтайър не знае какво е нужда – тя е дъщеря на богато семейство с перспективи и блестящо бъдеще. Двамата се запознават, когато Саймън случайно спасява брат ѝ изпод колелата на препускаща карета, и любовта ги поразява от пръв поглед.

Двамата се борят да поддържат невъзможната си връзка с тайни срещи и откраднати мигове заедно, но всичко се променя, когато главната банка в града фалира, бащата на Хейли е разорен и решава да се премести със семейството си в Сиатъл – в новоусвоената територия на щата Вашингтон в Америка. Говори се, че там всеки предприемчив човек може да натрупа състояние.

Саймън и Хейли едва успяват да се сбогуват. Младежът обаче е твърдо решен да последва любимата си в Новия свят, въоръжен единствено с острия си ум. Той поема на опасно пътешествие, движен както от надеждата да се събере с Хейли, така и от желанието да изгради по-добър живот за малката си сестра. Предизвикателствата обаче го дебнат на всяка крачка: трудно се оказва не само пътуването. Самата неопитомена американска територия подлага на нечувани изпитания както Саймън, така и Хейли, които трябва да намерят отново пътя един към друг и да се опитат да изградят общото си бъдеще.

Робин Оливейра има бакалавърска степен по руски език и литература и е завършила московския институт „Пушкин“. Днес живее край Сиатъл и се занимава професионално с писане. „A Wild and Heavenly Place“ е третият й роман, като и двата й предишни са били бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo