Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Prepared

Все по-напрегнатата международна обстановка прави книгата, която ви представяме тук, изключително актуална и навременна. „Prepared“ от бившата американска зелена барета Майк Глоувър носи показателното подзаглавие „Наръчник за оцеляване при най-лошите сценарии“. Стегнато и достъпно книгата коментира въпроса за подготвеността на съвременния човек за всякакви тежки кризи: от пътни инциденти през природни бедствия до – разбира се – пълномащабна война.

Повечето хора смятат, че да си подготвен за евентуална катастрофа означава да имаш оборудван бункер в задния двор, но дори и при това положение човек остава уязвим за по-ежедневните опасности като пътни инциденти, сривове в електроснабдяването и интернет и глобални пандемии като тази, която преживяхме наскоро. „Prepared“ преобръща днешната параноична нагласа към оцеляването и обучава читателите на фундаменталното умение да бъдеш подготвен.

Книгата помага на читателите да се научат да възприемат всяка ситуация обективно, да постигнат по-голяма гъвкавост и мобилност – както практическа, така и ментална, и да развият по-устойчиво мислене, недотам податливо на паниката и объркването.

След двайсет години работа за американските военновъздушни сили, специални части, а след това и за ЦРУ, Майк Глоувър вече е обучил хиляди мъже, жени и семейства на изкуството и науката на оцеляването. В книгата си той най-напред показва как да установим контрол върху биохимията на мозъка, за да елиминираме ефекта на вцепенението при първоначалната паника и да увеличим устойчивостта си към стрес по време на криза. След това книгата дава и практически насоки как да укрепим дома си, как да се научим да използваме базисни храни, вода, средства за първа помощ, оръжия и муниции. Отделна глава насочва вниманието към това как да оборудваме превзното си средство така, че да можем да реагираме с адекватна първа помощ при евентуален пътен инцидент и така да увеличим драстично шансовете си за оцеляване.

Черпейки опит от най-опасните ситуации, в които е попадал по време на военната си кариера, Майк Глоувър удебително ни показва, че почти никоя криза не е по-силна от добре подготвения човек.

Днес Майк Глоувър е създател и изпълнителен директор на Fieldcraft Survival – компания, която произвежда първокласна екипировка за оцеляване сред дивата природа и предлага тренировъчни курсове по стрелба, общо оцеляване, първа помощ и обща подготвеност при кризи.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo