Wanderdays: Journet to the Fantom Island

Познавачите на качествените middle-grade романи ще оценят високо следващото ни предложение: вълнуващата приключенска история „Wanderdays: Journey to the Fantom Island“. Английската авторка Клеър Поуви предлага едно увлекателно пътешествие за всички млади читатели на възраст от 9 до 11 години, които сега опознават света и формират вкуса си към приключенията и тайнственото. Неслучайно напоследък тази категория детски романи е много популярна!

Запознайте се с Фло и Джоузеф Уондърдей. Тяхната майка е една от най-известните изследователки на подводния свят, но мистериозно е изчезнала при последната си експедиция.

Един ден при децата идва тайнствен непознат, който им разкрива зловещата истина зад последното пътуване на майка им. То не е било просто изследователска експедиция, а опит на госпожа Уондърдей да разкрие престъпленията на злия гений сър Фредерик Тайтън. Сър Фредерик е световноизвестен телевизионен водещ и се преструва на голям защитник на природата, но всъщност това е маска, която прикрива плановете му да забогатее, погубвайки океана.

Джоузеф, Фло и приятелите им Фунми и Айзък намират скрита карта и следват оставените от майката улики. Те ги отвеждат до тайнствен остров, където децата ще спасят госпожа Уондърдей и ще разкрият истинските намерения на сър Фредерик. Остава само да ги разобличат.

Романът е едновременно увлекателен и силно познавателен, въвличайки децата в актуалните теми за науката и опазването на околната среда.

Клеър Поуви е много опитна авторка. Изпод нейното перо вече са излезли 10 книги, все помани за деца. Освен това тя поддържа много професионален сайт за детски писатели и илюстратори.