Seven Days

В старта на новата година ви предлагаме още едно супер увлекателно заглавие – дебютния трилър на англичанина Робърт Ръдърфърд „Seven Days“. Това е една история на бързи обороти, която държи читателите под напрежение до последния момент в търсене на истината. Отличен избор за читателите на Лий Чайлд, Майкъл Конъли, а дори и на Джон Гришам.

Алис знае, че баща й е виновен за много неща. Виновен е, че е изневерявал на майка й. Виновен е, че е изоставил самата Алис още като дете. Но дали е извършил убийство? Алис неочаквано получава новината, че баща й Джим, с когото тя много отдавна не поддържа никакви отношения, е в затвора. Нещо повече: осъден е на смърт и присъдата ще бъде изпълнена след седем дни. Когато се среща с баща си, за да се простят обаче, той й се заклева във всичко свято, че е невинен... Алис внезапно се оказва забъркана в делата му и се натъква на друго престъпление, напълно идентично с онова, в което обвиняват баща й, но което той не може да е извършил. Изпълнена с решимост да докаже невинността му в рамките на последните седем дни от живота му, Алис предприема опасно пътуване през два континента и хиляди километри, в края на което я очаква осъзнаването, че баща й може да е всякакъв, но не е извършил престъплението, за което се канят да го екзекутират.

Колкото по-дълбоко се рови в делата на баща си обаче, толкова повече внимание привлича Алис и скоро разбира, че е наблюдавана. Има хора, които искат баща й да излезе на свобода. Има обаче и други, които са готови да убиват, за да не допуснат това да се случи. Алис трябва много да внимава и да събере цялата си находчивост и кураж, ако иска да спаси както баща си, така и самата себе си.

Робърт Ръдърфърд е англичанин, автор на множество криминални разкази, за които е получавал различни литературни награди. „Seven Days“ е първият  му роман.