Maurice and Maralyn

Приятно ни е да ви представим една завладяваща истинска история, в която се преплитат приключение, трагедия и дълбока истинска любов. „Maurice and Maralyn: A Whale, A Shipwreck, A Love Story“ на английската журналистка Софи Емхърст е прекрасен наратив, стъпващ на истинската история на едно английско семейство, оказало се без помощ и надежда насред безбрежната шир на Тихия океан и успяло да открие духовните сили да оцелее и да открие пътя към дома.

Морис и Маралин са съпрузи, но по характер са диаметрални противоположности. Морис е предпазлив и стеснителен, а Маралин – харизматична и решителна. Връзката им изглежда невъзможна, но те са щастливи заедно.

Отегчена от живота в английско предградие през 70-те години на 20. век, Маралин предлага на съпруга си радикална идея: да продадат къщата си, да си купят ветроходна лодка, да напуснат Англия – заедно с енергийната й криза, вечните стачки и инфлацията – завинаги и да заминат за Нова Зеландия. След много перипетии двамата успяват да реализират мечтата си и заминават. На средата на пътя обаче яхтата им е ударена и потопена от огромен кит и двамата остават да бедстват без посока в Тихия океан.

На малкия им спасителен сал любовта им е поставена на върховно изпитание. Морис постепенно се затваря напълно в себе си и на Маралин се пада отговорността да опази и двамата живи. Изпълнена с екстремни ситуации, но и със силен дух и нежност, „Maurice and Maralyn“ е книга за човешката същност и за междучовешката връзка. Книга за това как да оцелеем: не само в открито море, но и в живота.

Софи Емхърст е журналистка с дълъг стаж, публикувала в „Guardian Long Read“, „The Economist's 1843“ и редактор в „Gentlewoman“ и „Harper's Bazaar“. Носителка е на различни британски журналистически и литературни награди. „Maurice and Maralyn“ започва като статия, но се превръща в първата й книга. Софи живее в Лондон.