Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Sanctuary

В празничния месец декември предлагаме на вашето внимание един роман от жанра на увлекателните трилъри със свръхестествен елемент, които освен всичко друго носят и силно социално послание, осмислящо потресаващите обрати в сюжета. „Sanctuary“ от англичанката В.В. (Виктория) Джеймс вече е лицензиран на 9 езика и скоро ще приключат снимките по сериала, който се снима по него.

В дълбоко провинциалното градче Сенкчуъри в Кънектикът сякаш времето е спряло – жителите му живеят в съвършена хармония, много богати хора са избягали от големите градове, за да намерят убежище в пълния покой на провинциалната красота. Всичко това обаче се оказва привидно. В градчето избухва пожар, в който загива популярният капитан на гимназиалния футболен отбор Дан. Най-неочаквано, вместо да разчитат на полицията да разследва, сред хората в градчето избухват злонамерени слухове за вещерство: твърди се, че пожарът бил дело на приятелката на Дан, а тя го е предизвикала с помощта на майка си, която владеела вещерски умения. В Сенкчуъри настъпва масова истерия, в която на бял свят излизат дълбоки страхове, дълго прикривани предубеждения и тайна изпепеляваща омраза. В цялата ситуация като разследващ инспектор по случая е назначена детектив Маги Найт, която трябва да всява истината от лъжата и да разбере кой има интерес да внушава страх и несигурност, за да гарантира собствената си недосегаемост.

Виктория Джеймс е професонална писателка, авторка телевизионни сценарии и на няколко книги от жанра romantasy. „Sanctuary“ е първият й трилър.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo