Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Talk Like an Egyptian

С удоволствие ви представяме една великолепна детска картинна книга, създадена с помощта на експерти от Британския музей и предназначена за читатели на възраст 7-9 години. „Talk Like an Egyptian“ разказва на бъдещите млади египтолози много за културата и познанието на Древен Египет със специален акцент върху писмеността.

Книгата се състои от 21 богато илюстрирани страници, които предлагат и много информация: за природата и употребата на египетските йероглифи, за начина, по който те са разчетени в съвременността, за вярванията и божествата на древните египтяни, за видовете текстове и послания, изписани в гробници, архитектурни паметници и папируси, открити от учените, за това в какво се състои работата на един съвременен египтолог.

Най-интересното обаче е в самия край на книгата – към нея са приложени няколко страници с шаблони, чрез които децата да се научат да изписват над 120 различни оригинални египетски йероглифа, с които да пишат свои собствени тайни съобщения.

Едновременно красива, атрактивна и увлекателна, тази книжка може да бъде както чудесен подарък, така и просто отлична придобивка за личната библиотека на всеки малък ученик.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo