Building A Non-Anxious Life

Всички сме съгласни, че днес животът ни е изпълнен с повече тревожност от когато и да било преди. Съзнанието ни изнемогва пред нея, телата ни я чувстват с всяка своя фибра и бурно реагират. Въпросите, чиито отговори действително трябва да намерим са два: „Защо е така?“ и „Какво можем да направим по въпроса?“ В книгата си „Building A Non-Anxious Life“ американският професор по ментално здраве доктор Джон Делоуни е решен да стигне до корена на проблема, като очертава подробен план с цел да открие откъде точно идва тревожността ни и какви действия да предприемем, за да я намалим или дори неутрализираме напълно.

През последните двайсет години чрез научни изследвания, личен опит и безброй разговори с пациенти доктор Делоуни стига до извода, че хората, които съумяват да водят живот, непомрачен от непрекъсната тревожност, ежедневно и напълно съзнателно правят следните шест избора: избират реалността, избират връзката с другите, избират свободата, избират здравето, избират съзнателното присъствие в настоящия момент и избират да вярват. В своята насочена изцяло към практическите решения книга Джон Делоуни разглежда подробно всеки един от тези избори, дава богата информация защо точно помага, дава реални примери от живота и насърчава читателите да правят тези избори всеки ден.

Ако изберем да следваме плана на доктор Делоуни, можем постепенно да започнем да изграждаме непомрачен от тревожност живот и ще съумеем да приемаме много по-леко и спокойно всичко, което животът ни е отредил, а предизвикателствата ще се превърнат за нас в път към личностно израстване. Ще се научим да откриваме покой в хаоса и несигурността.

Джон Делоуни е известен специалист по ментално здраве, лектор, преподавател и водещ на „The John Deloney Show“. Дълги години е работил като експерт в център за реагиране при кризи и защита на населението, а след като получава докторската си степен – като преподавател в различни университети. Книгата му „Building A Non-Anxious Life“ е бестселър на „Ню Йорк Таймс“.