Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Blue, Beautiful World

В книги на месеца често ви представяме особено качествени заглавия от жанра science-fiction и за този месец сме подбрали новия роман на американската авторка Карън Лорд „The Blue, Beautiful World“. Това е история за първия контакт с чужда цивилизация, за трансформиращата сила на общуването, за визионерството, което носи надежда за оцеляване на човечеството като равноправен член в междугалактическите отношения. Книгата е отличен избор за почитателите на Артър Кларк, Лиу Цъсин и Беки Чеймбърс.

Планетата Земя се променя и човечеството трябва да се промени заедно с нея или да загине. Моретата повишават нивото си, температурите са непредвидими, пожари и наводнения възникват непрекъснато. Постепенно лицето на планетата се трансформира до неузнаваемост. В същото време Земята отдавна е наблюдавана от други цивилизации, които решават, че е назрял моментът да осъществят контакт.

Малка група хора е натоварена със задачата да подготвят човечеството за този контакт. В групата влизат гениалният изобретател Питър Хендрикс, Чариса – знаменитост, позната на всички с благотворителността си, и Каноа – член на световното младежко общество, създадено, за да анализира бъдещето на евентуално съжителство с извънземни цивилизации. За да изпълнят мисията си, тримата разполагат с тайно оръжие – младият Оуен, свръхпопулярна попзвезда, чийто уникален начин за общуване с почитателите му не се дължи единствено на харизма, а и на свръхестествени способности.

Способностите на Оуен са толкова могъщи, че той не може да бъде контролиран, и това се превръща в проблем. Ще съумее ли той да надскочи изкушенията на човешката природа? Или напротив, ще се превърне в диктатора от собствените си кошмари и човечеството няма да намери своето равноправно място сред галактическите цивилизации?

Карън Лорд се занимава професионално с писане и е носителка на множество наглади за таланта си в жанра на научната фантастика. Автор е на множество разкази и на още три романа.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo