Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Night Train to Marrakech

„Night Train to Marrakech“ е великолепен ескейпистки исторически роман, чието действие се развива в подножието на Атласките планини сред екзотичния пейзаж на Мароко. Книгата е част трета от историческата сага-трилогия „Дъщерите на войната“ на Дина Джефрис – една от световно признатите майсторки на исторически семейни саги, чиито романи са преведени на 29 езика. Самата трилогия е лицензирана на 8 езика.

„Night Train to Marrakech“ разкрива тайнствения апотеоз на история, започнала 40 години по-рано на остров Малта. Една невъзможна любов ни отвежда във Франция по време на Втората световна война, където три сестри отчаяно желаят войната да свърши, като всяка от тях се бори за това по различен начин. Постепенно всяка поема по своя път, за да срещне съдбата си. В третата книга от трилогията внучката на една от сестрите поема на вълнуващо и опасно пътуване до Мароко, за да открие отдавна изчезналата си баба, да научи от нея тайните на миналото и най-сетне да се опита да намери себе си.

Дина Джефрис е родена в Малайзия, но като дете се мести да живее в Англия. Увлекателните сюжети и завладяващите места на действието в романите й отдавна са я превърнали в любимка на почитателите на историческите романи по целия свят. Днес тя живее в Глостършър със семейството си и се занимава професионално с писане.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo