Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Night of the Storm

В първия есенен месец ви предлагаме и един наелектризиращ трилър: „The Night of the Storm“ от американката с индийски корени Нишита Парех. Романът е отличен избор за любителите на класическите locked room трилъри, при които замесените в престъплението са известни, но конккретният виновник се открива след серия от вълнуващи обрати.

Град Хюстън е връхлетян от урагана Харви. Самотната майка Джия и дванайсетгодишният й син Ишаан трябва спешно да се евакуират. В момента и двамата се справят трудно с новата ситуация след раздялата на Джия със съпруга й, но всички тревоги трябва да останат на заден план пред опасността от урагана. Решено е майка и син да се преместят за няколко дни у сестрата на Джия. Има само един проблем. След развода на Джия Випул, съпругът на сестра й, не спира да я засипва с недвусмислени любовни съобщения, за които тя не смее да сподели на сестра си. Сега обаче заплахата от Харви е твърде голяма и Джия трябва да стисне зъби и да отседне у сестра си, тъй като бившият й съпруг я дебне непрекъснато дали ще направи някоя погрешна стъпка и застраши безопасността на Ишаан, за да се опита да й отнеме родителските права.

Оказва се обаче, че у сестра й е евакуирано и семейството на брата на Випул, заедно с майка им. Напрежението светкавично се покачва, скандалите се редуват един след друг, докато стигат до физически сблъсъци. След първата нощ заедно домът осъмва заобиколен от вода, из стаите са открити две мъртви тела, а Джия се оказва... главният заподозрян.

Тя е наясно, че истинският убиец е някой друг в къщата. Готова на всичко, за да защити сина си, героинята разполага с 24 часа, докато водите се оттеглят: трябва да открие истинския виновник и да се разправи с него, преди да е станала следващата му жертва.

Нишита Парех е родена и израсла в Мумбай, като по-късно емигрира в Щатите заедно със съпруга си и малкото им дете. Тя работи като софтуерен инженер, но писането се оказва по-силно. „The Night of the Storm“ дебютният й роман, а критиката не пести суперлативите си за него.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo