Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Flyover

Скоро след излизането на първия си остро социален роман „Afraid of the Light“ световноизвестният новелист Дъглас Кенеди – отлично познат и обичан от българската публика – публикува следващата си книга, отново ангажирана с отровните разделения в съвременното западно общество – романа „Flyover“. Книгите на Дъглас Кенеди са неизменно четивни, увлекателни и задълбочени. Преведени са на 22 езика по целия свят, а неговия успех и от двете страни на океана е еднакво голям.

Във „Flyover“ авторът продължава да изследва дълбокото разделение на Америка и американското общество днес, като за целта го буквализира, пренасяйки действието през 2045 година. Неотдавна в Америка се е провела нова гражданска война, от която страната е излязла драстично разделена: държавата е разкъсана на две. На Източния и съответно на Западния бряг – наречени Републиката – моралната свобода е абсолютна, но също толкова абсолютно и наблюдението на всеки аспект от живота на гражданите от страна на държавата. В Средните щати – Конфедерацията – вярват в тоталната сила на закона и са наложили строга забрана на разводите, абортите и смяната на пола. Двете държави се боят една от друга и фанатично следят за проникване на шпиони на врага на тяхна територия.

Точно такава мисия предстои на Саманта Стенгъл. Агент от тайните служби на Републиката, тя е уважаван професионалист, известен с хладнокръвието и находчивостта си. Сега обаче й предстои да поеме на най-опасното пътуване в живота си: да прекоси границата с Конфедерацията в преследване на една колкото опасна, толкова е непредсказуема цел. Ще й се наложи да употреби всичките си сили и умения, за да се пребори с предателите в собствения си лагер и да отклони атаките на врага.

Дъглас Кенеди е космополит и професионален писател със световна известност. Автор е на четиринайсет романа, два от които са филмирани с голям успех, носител е на множество американски и европийски литературни награди. Роден е в Мейн, САЩ, баща е на две деца, а понастоящем разделя времето си между Лондон, Париж, Берлин, Ню Йорк и Мейн.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo