Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Life of the World to Come

„The Life of the World to Come” започва като пленителна любовна история, която обаче скоропостижно приключва още в първа глава, а онова, което следва – тоест, целият роман до последната страница – е един епилог, един живот след любовта. Книгата на Дан Клъчи обаче не цели мелодраматичния ефект на подобни разкази, познати ни от романите на Никълъс Спаркс и Джоджо Мойс. Авторът тук умело използва ситуацията „живот след любовта”, за да постави далеч по-сложните въпроси за смъртта, за онова след нея, както и за смисъла на живота тук и сега.

Лио Брайс, героят на романа, губи безвъзвратно, но по съвсем банални причини момичето, което смята за любовта на живота си – тя го напуска, за да преследва някакви свои си мечти. С разбито сърце и дълбоко объркан, адвокатът Лио поема поредния си случай – защитата на осъдения на смърт Майкъл Тийгс. Неочаквано клиентът се оказва интелигентен събеседник и, подобно на Лио, не се бои да задава трудни въпроси за живота, да търси истината, колкото и болезнена и потискаща да се оказва тя. В разговорите с осъдения Лио съумява на формулира тревогите си и да сложи ред в собствените си мисли. Но изпълнението на присъдата наближава и младият адвокат отново трябва да вземе тежко решение – пред лицето на истинската смърт философските разговори вече няма да помогнат.

Дан Клъчи е завършил колежа „Амхърст” и право в Харвард. Работи известно време за администрацията на Белия дом, а днес живее в Мейн и се е посветил изцяло на писателската си кариера. Това е само началото на една голяма писателска кариера, според неговия престижен издател Macmillan USA. Това, както и фактът, че се е получил един рядко смислен и оригинален съвременен роман, са причините и ние да ви го препоръчваме горещо.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo