Holiday Romance

Какъв по-подходящ момент от началото на лятото за представяне на един нов и очарователен коледен роман! „Holiday Romance“ на британката Катрин Уолш предлага всичко, което търсят запалените почитатели на коледни любовни четива: класическият сюжет friends to lovers, увлекателни обрати, духовити пълнокръвни персонажи, в които да се влюбиш! Отличен избор за почитателите на заглавия, които те карат да забравиш тревогите и проблемите на ежедневието, особено по празниците.

Моли и Андрю се опитват да се приберат от Америка у дома в Ирландия за коледните празници, но ужасна снежна буря над Атлантика е на път да провали плановете им. Между двамата никога не се е случвало нищо романтично, те са просто приятели, но през последните десет години всеки път преди Коледа пътуват заедно за празниците към семействата си в родната Ирландия. И всяка години в продължение на десет години двамата седят един до друг по време на на осемчасовия полет, пият евтиното вино, което им сервират стюардесите, и си разказват как е минала годината им.... Въпреки сериозните различия в характерите им, и двамата обичат тази коледна традиция и не желаят да се откажат от нея така лесно.

Моли не се вълнува особено от самата Коледа, но Андрю е буквално влюбен в празниците – това е любимото му време от годината и той държи да е у дома за специалната коледна вечеря на майка си. Бурята обаче е много сериозна и вместо да вземе най-разумното и безопасно решение – тоест и двамата да си останат тази Коледа в Америка – Моли се зарича да върне Андрю в Ирландия за празниците.

Времено неумолимо тече, но Моли има специален план. Единственото, което не знае, е, че докато снегът вали над двата континента и двамата приятели, които са убедени, че не им е писано да са заедно, търсят изход, съдбата има други планове за тях и тази Коледа любовта бавно, но неумолимо и властно избухва във въздуха! И събитията, които следват са непредвидими и неописуеми.

Катрин Уолш е родена и израсла в Ирландия. Дълго време живее и работи в Лондон, но днес отново се е върнала в родната страна, където се занимава професионално с писане.