Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Loneliness of Distant Beings

След като NASA и SETI – агенцията по издирване на извънземен интелигентен живот – улавят сложен кодиран сигнал от далечна звезда, Америка и Европа слагат началото на космическата програма „Вентура”. Задачата е да се изпрати кораб, който да отиде на място, да провери източника на сигнала и евентуално да осъществи първи контакт с извъземна цивилизация. Полетът дотам обаче ще трае 350 години, така че екипажът на кораба ще се състои от поколения космически пътешественици, които ще се раждат на борда, ще пътуват и управляват кораба. Потискаща перспектива – поколения наред хора ще се жертват в името на мисията, ще изпълняват задачата, без никога да са виждали Земята и без никога да видят целта на пътуването.
От тези изгубени поколения е и Сирън. Тя е на 16 години и й предстои единствено тежък труд, подчинение на правилата на кораба и раждане на деца. Никаква светлина в бъдещето. Никаква цел и радост – само преследване на имагинерната мисия, която ни най-малко не интересува Сирън и не може да придаде смисъл на съществуването й. Увиснала на ръба на лудостта, за Сирън изглежда играта е изгубена, преди да е започнала. Но тогава се появява Дом, Сирън се влюбва и се оказва, че любовта е възможна дори в клетката на кораба, дори в непрогледия мрак на космоса и дори на дъното на депресията. Любовта не се интересува от бъдещето, не й трябва движение и цел – тя се случва тук и сега, тя самата е смисъл и може да бъде спасение, дори когато всичко друго изглежда изгубено. Емоционално и авторката изповядва тази спасителна философия, която превръща книгата в една от най-оригиналните и силни любовни истории, които някога сте чели.
По професия Кейт Линг е библиотекарка в училищна библиотека. „The Loneliness of Distant Beings” е първата й книга, но с нея младата писателка ясно дава да се разбере, че името й тепърва ще се появява в списъците с бестселъри.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo