Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Read People Like a Book

Темата за разчитането на човешките мисли и емоции по лицето и езика на тялото става все по-търсена и популярна. „Read People Like a Book“ от американския специалист по социална "интеракция" и conversation coach Патрик Кинг засяга точно тази тема. Подзаглавието на книгата говори много: „Как да анализираме, разчитаме и предсказваме човешките емоции, мисли, намерения и поведение“. Отличен избор за читателите на Джеймс Клиър, Робърт Грийн и Робин Дрийк, както и за всички, които желаят да подобрят комуникационните си умения в семейството, в обществото и на работното място.

Възможно ли е психологически да анализираме хората край нас, още преди да са казали и дума? Да, възможно е. Книгата Патрик Кинг учи читателя светкавично да разчита емоции и поведение, да дешифрира изражението на лицето и езика на тялото, да идентифицира дори и най-безвредните ежедневни лъжи и – в крайна сметка – да разбира по-пълноценно човешката природа.

„Read people Like a Book“ е изключително полезна и в друг аспект – съветите в нея помагат на читателя да започне да разбира по-добре самия себе си, да задълбочи емоционалната си интелигентност и съответно да започне да подава по-адекватни и ефективни сигнали към другите, като така си гарантира разбиране и добри отношения.

В „Read People Like a Book“ има и специален раздел, който учи читателя да „диагностицира“ правилно личностния тип на човека, с когото общува, и така в голяма степен да си изясни причините за едно или друго негово поведение и да разчете мотивацията зад него.

Патрик Кинг е експерт по социални отношения и по умението да се водят разговори. Живее и работи в Сан Франциско, Калифорния. Публикува материали по темата в GQ Magazine, TedX, Forbes, NBC News, Huffington Post, Business Insider, Men's Fitness, Inc. и Creative Live. Повече за работата му можете да прочетете тук.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo