The Heart is a Star

Този месец сме подбрали за вас и един вълнуващ съвременен роман с прекрасното заглавие „The Heart is a Star“ и с още по-прекрасна корица. Това е дебютната книга на австралийката Мегън Роджърс, която разказва за трудностите на средната възраст и неизбежния хаос, в който попадат жените, когато трябва да балансират всички аспекти на живота. Книгата е написана топло и увлекателно, но едновременно мъдро и психологически дълбоко. Целият текст носи атмосфера на неподправена радост и надежда, кулминиращи в един прекрасен финал.

Лайла Бърнс е изтощена. Налага й се да се справя с виско отговорната си работа като анестезиолог, разпадащия й се брак, малки деца и вечно настояващия за внимание любовник. Най-тежко обаче й е да се справя с истеричната си и психически нестабилна майка.

Когато майка й се обажда точно преди Коледа, разговорът не протича по обичайния начин – с вечните едни и същи оплаквания. Вместо това майка й настоява Лайла да се прибере у дома, защото има да й съобщи нещо за изчезналия й преди години баща – човек, когото Лайла силно обича и чието отсъствие я е измъчвало цял живот.

Лайла оставя всичко и заминава за родния си дом на остров Тасмания, решена веднъж завинаги да се изправи срещу майка си, да научи истината за това какво се е случило с баща й и да погребе всички демони от миналото. Когато обаче най-сетне разкрива истината, върху образа на обичания от нея и уважаван в обществото баща ляга тъмна сянка. Вместо да намери покой, Лайла трябва тепърва да се изправи срещу една страшна истина, която не е готова да приеме.

„The Heart is a Star“ е лиричен и увлекателен роман за начините, по които преминаваме през сложните капани, които ни залага животът. И за пътищата, по които можем да намерим истинската си същност, заровена под митовете, в които сме се самоубедили да вярваме.

Меган Роджърс има магистърска и докторска степен по творческо писане. Работила е като редактор в издателство, а днес е маркетинг експерт в Щатската библиотека на щата Виктория в Австралия. Живее близо до Мелбърн със съпруга си и двете си деца.