West of the Sea

Предлагаме на вашето внимание един чудесен middle-grade фентъзи роман, насочен към читатели от 9- до 12-годишна възраст. „West of the Sea“ е дебют за американката Стефани Уилинг, който ще бъде публикуван официално през август 2023, но критиката вече предвижда сериозен успех!

Когато майката на Хейвън изчезва от малкото им крайморско градче, момичето е решено да стори всичко, за да я открие. С помощта на своята страст към палеонотологията Хейвън разкрива скритата истина за самоличността на майка й, но и една чудовищна семейна тайна. Майка й е можела да се превръща в човек, но при определени условия е възвръщала изначалната си форма на водно чудовище, наречено китскара. С порастването Хейвън установява, че има същата дарба. Новооткритата й идентичност се оказва единствената следа, която може да й помогне да открие и върне майка си у дома.

Хейвън, сестра й Марджи и приятелката й Рай поемат на дълго пътешествие по крайбрежието, за да стигнат до отдавна изоставения дом на баба си и дядо си, където смятат, че се крие майка им... заедно с още куп семейни тайни.

Заредена със силна любов съм праисторическия живот и келтската митология, „West of the Sea“ е вълшебна, но и човечна история за порастването, която ще допадне както на феновете на криптозоологията, така и на всички младежи, които търсят идентичността си и се борят да открият  мястото си в света.

Стефани Уилинг има магистърска степен по творческо писане за деца, работи като наратор на аудиокниги и вече е авторка на първия си middle-grade роман. Живее в Ню Йорк със съпруга и двамата си синове.