Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Alex Neptune: Dragon Thief

„Alex Neptune: Dragon Thief“ книжка първа от нова, силно комерсиална и чудесно илюстрирана поредица middle-grade романи, предназначени за читатели на възраст от девет до дванайсет години, които обичат морето, магическите животни и приключенията. Книга първа е вече готова, а съвсем скоро ще излезе и книга втора – „Alex Neptune: Pirate Hunter“. Илюстрациите във всяка книжка за черно-бели, а кориците са едновременно вълнуващи и духовити. Темите на книжките са много актуални – опазването на природата, приятелството, смелостта и вълшебството на океана.

Откакто се помни, Алекс Нептюн знае, че океанът „иска да му види сметката“, а това може да се окаже доста смущаващо, особено ако живееш в крайбрежно градче като Хейвън Бей. Нещата обаче стават наистина странни, когато един октопод, няколко морски видри и армия от раци отвежда Алекс до стария изоставен океанариум на хълма край града. Там момчето открива вълшебен морски дракон, пленен от бракониери, които искат да се възползват от вълшебните му сили, за да забогатеят.

С помощта на най-добрия си приятел, който по съвместителство е и технически гений, на запалената си по фитнеса по-голяма сестра и на групичката чудновати морски животни Алекс замисля план, с който да проникне в океанариума, да освободи дрекона и да го върне в океана. Междувременно обаче той самият установява, че владее магически сили – силите на морето.

Освен актуална и комерсиална, поредицата за „Аlex Neptune“ е и невероятно смешна. Отлично забавление за децата и възможност да откъснато очи от вездесъщите екрани на компютъра и телефона. Препоръчваме горещо!

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo