Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Shallows

Пролетта вече чука на вратата и е време да се помисли за качествени плажни четива! Предлагаме ви един чудесен летен трилър, в който се комбинират съспенс, неочаквани обрати и смъртоносни опасности на фона на слънчевата австралийска природа: „The Shallows“ от младата авторка Холи Крейг. Отличен избор за почитателите на Тереза Дрискол, Клеър Макинтош и Лиан Мориарти.

Ема и Ариела са съседки в едно от най-скъпите и модерни предградия на Сидни и привидно имат всичко – идеални къщи, идеални съпрузи, идеални деца и идеални животи. И двете обаче знаят, че под повърхността и цялото лустро се крият мрачни тайни, които плитките води на богатството и лукса не могат да скрият. Скоро Ариела е открита мъртва.

Дъщерята на Ема, Кики, е заснела убийството на телефона си. Без да знае какво всющност е видяла и снимала, Кики качва съдържанието онлайн. Ема разбира, че с безметежния им живот е свършено – убиецът е видял видеото и вече знае, че има свидетели на престъплението му.

Съпругът на Ема, Чарлс, кара жена си и дъщеря си да напуснат дома и да се преместят на семейната яхта, а след това ги откарва до луксозен остров близо до крайбрежието на Сидни под предлог, че трябва да се скрият. Ема изведнъж се оказва в капан и отчаяно започва да търси отговори. От какво точно се крият? Какво е смятала да й признае Ариела преди смъртта си? Никой в семейството не е в безопасност и Ема се впуска в една опасна игра, чийто изход е на живот и смърт.

Холи Крейг е родена, отрасла и живее на западния бряг на Австралия, като често описва природата на родното си място в романите си. По професия е учителка по английски, преподавателка е и по творческо писане. Води и блог на име „Off the Page“, в който разказва за добрите и лошите страни на живота на писателя.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo