Fractal Noise

В края на февруари ще излезе най-новата книга на хитовия автор на фентъзи и фантастика Кристофър Паолини – „Fractal Noise”. Последният му научнофантастичен роман „To Sleep in a Sea of Stars” е лицензиран на 19 езика, а „Fractal Noise” вече има пет лиценза за превод. Кристофър Паолини не изневерява на най-добрите традиции на Айзък Азимов и Артър Кларк, но едновременно с това открива собствения си модерен глас, който със сигурност ще му извоюва място сред най-добрите автори в жанра.

На 25 юли 2234 година екипажът на кораба „Адамура” открива Аномалията. Тя се намира на привидно необитаемата планета Талос VII и представлява съвършено кръгла яма с диаметър петдесет километра. Тя не е природен феномен, а дело на нечие чуждо съзнание.

Малък екип от Земята и други планети трябва да кацне наблизо, а след това пеш да поеме на пътуване по повърхността на планетата, за да открие кой е конструирал Аномалията и с каква цел. Всеки от членовете на екипа обаче носи белезите на тежкия живот в далечните разпръснати колонии сред жестокостите на студения Космос. За някои от тях мисията на Талос е мечтата на живота им, за други – ненужен риск, а един от тях поема на опасното пътуване като последен отчаян опит да открие смисъл в една съвършено равнодушна към човека вселена. Всяка стъпка към тайнствената бездна е по-тежка от предишната. Призраците от миналото ги преследват, а ситуацията изисква от тях да мобилизират всички резерви на познанията си, волята, характера и морала.

Кристофър Паолини печели световна слава на 16 години, когато написва първата книга от фентъзи поредицата „Ерагон”. Това го прави носител на наградата на Гинес за най-млад автор на бестселър поредица. През целия си живот се занимава професионално с писане. Живее в Парадайз Вали, щата Монтана.