Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Murder, She Wrote

Използваме началото на новата година, за да представим на българските издатели една световноизвестна поредица cosy crime романи, която още не е намерила мястото си на българския книжен пазар: “Murder, She Wrote” на Джесика Флечър и Тери Фарли Моран. Току-що излиза книга номер 56 от поредицата за Джесика, писателка и любителка детектив от несъществуващото градче Кабът Коув в щата Мейн, която носи заглавието „Death on the Emerald Island“ („Смърт на Смарагдовия остров“). Поредицата се радва на световна слава, подкрепяна и от дългогодишния едноименен телевизионен сериал от 80-те и 90-те с покойната вече актриса Анджела Лансбъри в главната роля.

В „Death on the Emerald Island“ Джесика се съгласява да замине за литературния фестивал в Белфаст, Ирландия. Чула за пътуването й, нейната съседка Кабът Коув, Мейв, я моли да вземе със себе си някои картини, които да отнесе на нейни роднини в небезизвестното ирландско градче Бушмилс. Доволна, че ще може да удължи престоя си на красивия Смарагдов остров, Джесика веднага се съгласява.

Фестивалът минава безпроблемно и по всичко изглежда, че Джесика ще прекара една спокойна ирландска ваканция. Когато обаче братовчедът на Мейв е намерен мъртъв в Бушмилс, нашата героиня отново се озовава в центъра на случай на убийство. Водена от своята страст, тя се заема да разкрие всички тайни на семейството на Мейв, да разследва в подробности случилото се, за да стигне до убиеца преди официалните власти. Цялата поредица, макар и американска, е издържана в най-добрите традиции на класическия британски криминален роман.

Всички книги от поредицата са свободни за България. Готови сме да предоставим за проучване както първите книги, така и най-новите заглавия от серията.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo