Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

I Am Quiet

В началото на новата 2023-та година и все още неотминалото празнично настроение ви предлагаме една прекрасна детска книжка, обявена е официално за най-добра книга на GoodReads за 2022 в категорията „Children’s and YA Books”. Тя е създадена, за да помогне на децата да опознаят себе си по-добре. „I Am Quiet“ е историята на всички тихи деца – не срамежливите, а интровертите, насочените към собствения си вътрешен свят. Авторка е младата американка Анди Пауърс, книжката е от 32 страници, илюстрирана богато и е предназначена за малки читатели и слушатели на възраст от 3 до 7 години.

Емил не е срамежлив. Той е тих. Може да изглежда плах външно, но вътре в него въображението му бушува. Възрастните и другите деца го виждат като свито дете, което не вдига ръка в час и не се включва в игрите, но ние постепенно разбираме, че животът на Емил всъщност е много богат: той е презморски откривател на нови земи, смел изследовател и приятел на дивите зверове.

Историята насърчава децата да видят и осъзнаят красотата на това на опознават и приемат себе си такива, каквито са. Разказът на Емил ни показва, че съзнанието и вътрешният свят на тихото дете могат да бъдат точно толкова богати и бурни, колкото тези на друго, по-екстровертно дете или дори на възрастния.

Анди Пауърс е основателка и редовна авторка в детското списание „Bravery“, където във всеки брой се представя историята на една смела жена, способна да промени света. Анди е авторка на много текстове за детска периодика. В „Bravery“ тя се запознава и започва да работи заедно с художничката Бетси Питърсън – талантлива илюстраторка на детски книги, създателка на множество собствени проекти.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo