Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Brave Every Day

Предпразнично този месец искаме да ви предложим една прекрасна детска книжка, която учи децата да разпознават и да се справят с едни от най-трудните за овладяване емоции – страхът и тревожността. „Brave Every Day” от американската специалистка по детско емоционално здраве Труди Лудвиг е богато илюстрирана истоия от 40 страници и е предназначена за читатели от 4- до 8-годишна възраст. Отлично четиво, с което родителят може да прекара полезно и пълноценно време с детето. В края на книгата са поместени подробни и достъпни за детето обяснения на страховите емоции, които родителят може да използва при разговори по темата, както и въпроси, с чиято помощ детето може да се ориентира още по-добре в емоционалния си свят.

Повечето деца обичат да си играят на криеница, да тичат заедно и да общуват, но Камила предпочита просто да се крие. Много е добра в криенето, особено когато се тревожи за нещо, а тя се тревожи МНОГО. Какво ще стане, ако... Няма да мога да се справя... Страх ме е! Училищната екскурзия до аквариума кара страховете й да се изострят както никога досега. Когато обаче един изплашен съученик я моли за помощ, Камила разбира, че сърцето й е по-голямо от страховете и ги преодолява.

Труди Лудвиг е специалист по социо-емоционално детско здраве, лектор и автор на много книжки, които помагат на децата да разпознават и овладяват емоциите си. Сред заглавията от поредицата й са още „The Invisible Boy”, „Quiet Please, Owen McPhee”, „My Secret Bully”, които също са свободни за България. В тях, както и в „Brave Every Day” авторката работи плътно с известната американска детска илюстраторка Партис Бартън.

 

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo