Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

M.A.G.I.K. Series

Много се радваме да ви представим книга първа от една нова поредичка middle grade романи от немската майсторка на книгите за деца и юноши Таня Воосен. Поредицата „M.A.G.I.K.” с лекота съчетава история от живота на едно съвременно момиченце с приказните вълшебства на фентъзи жанра. Книгите са предназначени за читатели от девет- до дванайсетгодишна възраст.

В първата книга от поредичката разбираме, че таткото на Неле има особена служба – агент е в програмата за защита на магически свидетели и се грижи за безопасността на хора и същества от други, вълшебни светове, на които се налага да поживеят известно време под прикритие в обикновения човешки свят. Неле никога не е имала нищо против работата му до деня, в който той довежда в дома им Роми – тя е на възрастта на Неле, трябва да се представя за нейна братовчедка, но всъщност е принцеса от вълшебното кралство Марабел. Неле е обикновено момиченце, обича да играе футбол, но няма самочувствие и не смее да се защитава от тормоза в училище. Роми е много разглезена, свикнала да получава всичко наготово, а и няма представа как се държат нормалните хора в обикновения свят. В замяна на това е много смела и не се бои да заяви ясно мнението си. Отначало двете с Неле не се разбират, но скоро става ясно, че могат да научат много една от друга и стават приятелки. Проблемите обаче тепърва предстоят – с помощта на Роми Неле трябва да се справи с трудностите в училище, а Роми – с опасностите, които я дебната в родното й кралство, като тук се оказва, че пък Неле може да й помогне.

Втората книга от поредичката също е издадена и в нея приключенията на Неле продължават!

Таня Воосен е родена в Кьолн, пише професионално за деца и юноши. Авторка е на две много успешни YA поредици, както и за книги за по-малки деца.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo