M.A.G.I.K. Series

Много се радваме да ви представим книга първа от една нова поредичка middle grade романи от немската майсторка на книгите за деца и юноши Таня Воосен. Поредицата „M.A.G.I.K.” с лекота съчетава история от живота на едно съвременно момиченце с приказните вълшебства на фентъзи жанра. Книгите са предназначени за читатели от девет- до дванайсетгодишна възраст.

В първата книга от поредичката разбираме, че таткото на Неле има особена служба – агент е в програмата за защита на магически свидетели и се грижи за безопасността на хора и същества от други, вълшебни светове, на които се налага да поживеят известно време под прикритие в обикновения човешки свят. Неле никога не е имала нищо против работата му до деня, в който той довежда в дома им Роми – тя е на възрастта на Неле, трябва да се представя за нейна братовчедка, но всъщност е принцеса от вълшебното кралство Марабел. Неле е обикновено момиченце, обича да играе футбол, но няма самочувствие и не смее да се защитава от тормоза в училище. Роми е много разглезена, свикнала да получава всичко наготово, а и няма представа как се държат нормалните хора в обикновения свят. В замяна на това е много смела и не се бои да заяви ясно мнението си. Отначало двете с Неле не се разбират, но скоро става ясно, че могат да научат много една от друга и стават приятелки. Проблемите обаче тепърва предстоят – с помощта на Роми Неле трябва да се справи с трудностите в училище, а Роми – с опасностите, които я дебната в родното й кралство, като тук се оказва, че пък Неле може да й помогне.

Втората книга от поредичката също е издадена и в нея приключенията на Неле продължават!

Таня Воосен е родена в Кьолн, пише професионално за деца и юноши. Авторка е на две много успешни YA поредици, както и за книги за по-малки деца.