Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Eight Billion and Counting

Представяме ви и едно много интересно и провокативно демографско изследване, което описва как неравномерното нарастване на населението на земята създава условия за драматични и необратими социални катаклизми и промени. Дженифър Дабс Шиуба е световно признат експерт по демографска сигурност. Следвала е в института „Макс Планк” и е съветник на американското правителство и други високопоставени организации по въпросите на демографията и свързаните с нея политики. Ясно и задълбочено книгата изследва посоките, в която ни водят демографските процеси на все по-пренаселената ни планета, като очертава и начините, по които да избегнем евентуалните кризи, които следват от тях.

От Втората световна война насам развитите страни уверено се превръщат в най-застаряващите общества  в човешката история. Едновременно с това най-бедните и слаби държави в света се задушават от дисбаланса между населението и наличните ресурси за издържането му. В „Eight Billion and Counting” авторката настоява, че по-доброто и пълноценно разбиране на факторите раждаемост, смъртност и миграция в момента е задължително, защото то ще ни даде решения как да подсигурим бъдещето, което искаме да имаме утре. Авторката анализира данни, събирани през последните десетилетия и очертаващи важни демографски показатели, и демонстрира как те предсказват периодите на насилие или мир в определени общества, обясняват царящите в тях тоталитарни или демократични режими. Провокативна и завладяваща, „Eight Billion and Counting” е задължително четиво за бизнес лидери, политици, инвеститори и всеки друг, който има желание да предвижда възможните политически, икономически и социални рискове на утрешния ден. Особено у нас, на фона на безспорната демографска криза в момента.

Дженифър Шиуба е член на управителните съвети на множество неправителствени организации, занимаващи се с научна работа в областта на социологията и демографията. Преподавателка е във факултета по междунаровни изследвания в Роудс Колидж, САЩ.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo