Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Housemaid

Сред морето от нови „франкфуртски” заглавия открояваме за вас един пристрастяващ трилър – „The Housemaid” на англичанката Фрида Макфейдън. Тя е авторка на още няколко отлични трилъри, но продажбите на този са рекордни – лицензиран е на 29 езика. Историята се разказва през очите на жена с много недостатъци, но едновременно с това силна и смела, на която няма как да не съчувстваме. Сюжетът е изпълнен с шокиращи обрати, черен хумор и отлична доза психо-сексуално напрежение, което превръща романа в истински page turner!

Героинята е жена, наскоро излязла от затвора, която отчаяно се нуждае от ново начало. С лъжи и променена самоличност тя успява да постъпи на работа като домашна помощница в дома на богатото семейство Уинчестър. В старанието си да запази мрачните си тайни, нашата героиня скоро осъзнава, че тайните на Уинчестърови (са много повече и далеч по-мрачни. Скоро се оказва, че тя трябва да се бори не само да опази здравия си разум, но и живота си. Паралелно с това вижда, че Андрю Уинчестър – съпругът в семейството – живее в един отровен капан, който изпива силите му ден след ден и тя трябва да су опита да му помогне да се избави от него. На пръв поглед често срещан, сюжетът на книгата всъщност е много оригинален, а най-добър от всичко е начинът на писане на авторката – плътен и неустоим.

Фрида Макфейдън е практикуващ лекар и автор на редица изключително успешни романи от жанра domestic thriller. Тя живее със съпруга и с черната си котка в прекрасна къща с изглед към океана, а повече за нея можете да научите ТУК.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo