The Housemaid

Сред морето от нови „франкфуртски” заглавия открояваме за вас един пристрастяващ трилър – „The Housemaid” на англичанката Фрида Макфейдън. Тя е авторка на още няколко отлични трилъри, но продажбите на този са рекордни – лицензиран е на 29 езика. Историята се разказва през очите на жена с много недостатъци, но едновременно с това силна и смела, на която няма как да не съчувстваме. Сюжетът е изпълнен с шокиращи обрати, черен хумор и отлична доза психо-сексуално напрежение, което превръща романа в истински page turner!

Героинята е жена, наскоро излязла от затвора, която отчаяно се нуждае от ново начало. С лъжи и променена самоличност тя успява да постъпи на работа като домашна помощница в дома на богатото семейство Уинчестър. В старанието си да запази мрачните си тайни, нашата героиня скоро осъзнава, че тайните на Уинчестърови (са много повече и далеч по-мрачни. Скоро се оказва, че тя трябва да се бори не само да опази здравия си разум, но и живота си. Паралелно с това вижда, че Андрю Уинчестър – съпругът в семейството – живее в един отровен капан, който изпива силите му ден след ден и тя трябва да су опита да му помогне да се избави от него. На пръв поглед често срещан, сюжетът на книгата всъщност е много оригинален, а най-добър от всичко е начинът на писане на авторката – плътен и неустоим.

Фрида Макфейдън е практикуващ лекар и автор на редица изключително успешни романи от жанра domestic thriller. Тя живее със съпруга и с черната си котка в прекрасна къща с изглед към океана, а повече за нея можете да научите ТУК.