Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Sweet, Soft, Plenty Rythm

В залеза на лятото ви предлагаме да се насладите на един очарователен дебютен роман, който завладява сетивата с кадифената магия на джазовата музика и разтърсващата сила на любовта. „Sweet, Soft, Plenty Rythm” на американката Лора Уоръл ще излезе официално в края на септември 2022, но вече е оценена много високо от критиката, която определя младата писателка като нов, обещаващ глас сред авторите на силни човешки истории с висока литературна стойност. Романът е отличен избор за почитателите на Селест Инг, Барбара Кингсолвър и Колсън Уайтхед.

Герой на романа е Съркъс Палмър – четирийсетгодишен джаз тромпетист от Бостън, който живее за музиката и страни от сериозните връзки. Да, жените са негова слабост, но той твърдо държи на свободата си. Неочаквано Съркъс разбира, че жената, оставила най-дълбока следа в сърцето му, е бременна от него. Вместо да поеме отговорност за случилото се, Съркъс бяга и потъва в дълга поредица от срещи и разговори с другите жени в живота си, предизвиквайки и у тях, и у себе си дълбок катарзис. Най-важна е връзката му с порасналата му дъщеря, която обожава баща си и тепърва се изправя на прага на собствената си сексуалност, и с майка й, която така и и не е преодоляла раздялата си със Съркъс.

Пред очите ни авторката разгръща дълбока и страстна симфония от женски гласове, изтъкавайки от тях провокативна и завладяваща история за любовта и риска, за бащите и дъщерите, за съпружеството и самотата, за надеждата и прошката и за отговора на вечния въпрос: как откриваме мястото си в света, ако желанието ни за свобода е по-силно от търсенето на принадлежност?

Лора Уоръл  е завършила творческо писане в колежа за изящни изкуства във Върмонт. Нейни кратки произведения са печатани в различни периодични издания. „Sweet, Soft, Plenty Rythm” е дебютният й роман. Авторкта живее в Лос Анжделис.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo