Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Epic Story of Every Living Thing

Този месец се радваме да ви предложим и едно прекрасно младежко четиво: привидно приключенска история, но всъщност философски тийн роман за израстването, себепознанието и откриването на собствените корени и място в света. „The Epic Story of Every Living Thing” е вторият роман на младата американка Деб Калети, подходящ за читатели от 13- до 18-годишна възраст и е отличен избор за феновете на Дженифър Нивън, Джон Грийн и Кауи Харт Хемингс с великолепния й роман „Наследниците”.

Седемнайсетгодишната Харпър е майсторка в интернет разследванията и инстаграм селфитата (които я правят да изглежда общителна и заобиколена с приятели), но не се справя добре в личното общуване с хората в реалния свят. Предпочита телефона и онлайн последователите си пред вечните изисквания на майка си и обърканите отношения с гаджето. Харпър отдавна знае, че е родена от донорска сперма, и често мисли кой ли е баща й и как да го открие. Усилията й в тази посока не се увенчават с успех, докато една от инстаграм последователките й не я свързва с момче, с което поразително си приличат. Така Харпър открива цял куп полубратя и сестри и най-неочаквано с трима от тях решават да открият общия си баща. Младежите попадат на следите му, които ги отвеждат на Хаваите и ги потапят в едно забележително приключение, едновременно тайнствено и омагьосващо.

Деб Калети поднася прелестна история за семейството, сложността и силата на междучовешките връзки в реалния свят, противопоставени на онлайн съществуването. Това още е история за познанието на идентичността и произхода, към които се стреми всяко живо същество. Съчетавайки елементите от дигиталното съществуване на най-младите с фундаменталните въпроси на истинския живот, книгата е уникална и много ценна находка сред морето от тийн литература. Силно се надяваме да намери своя български издател!

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo